Veel gestelde vragen

Instructies over het gebruik van onze meubelen kan je bekijken in de videozone

Algemeen

 • High Pressure Laminate
 • Samenstelling van HPL platen: HPL panelen worden gemaakt van houtvezels of lagen papier, vermengd met kunstmatig geproduceerde harsen. Die worden onder hoge druk en bij hoge temperaturen samengeperst. Er vindt een chemische reactie plaats, die HPL- panelen hun unieke eigenschappen verleent.
 • HPL is weersbestendig
  HPL is ongevoelig voor verwering; het materiaal is vochtbestendig en schimmelvrij.
 • HPL is UV-stabiel
  Aan beide zijden UV-bestendig, behoudt HPL ook na vele jaren zijn kleur.
 • HPL is licht
  HPL is veel lichter dan natuursteen en toch zelfdragend en uiterst sterk.
 • HPL is stootvast
  HPL is vorm- en stootvast. Scherpe voorwerpen kunnen er wel krassen in maken. Wij raden de mensen aan om over te schakelen naar Xeramica, die geen krassen toelaat.

Matilux is een product dat 100% machinaal wordt vervaardigd. In ons streven naar productoptimalisatie, moeten we echter melden dat er met bepaalde toleranties op dit productieproces rekening moet worden gehouden. De hieronder vermelde toleranties voldoen aan de kwaliteitsnormen en kunnen bijgevolg geen reden geven tot een klacht en/of omruiling.

 • Naargelang de lichtinval op het droge oppervlak kan er een nuance zichtbaar zijn in het geoxideerde oppervlak. Het oppervlak altijd controleren in droge toestand.
 • Opgelet: Matilux-glas is krasbestendig maar niet volledig krasvrij (bv. door het verschuiven van bloempotten op het glas).

Onderhoud: voor al uw vetvlekken en dergelijke raden wij het gebruik van glassclean aan.

De keuring moet gebeuren vanop armafstand, bij tafelhoogte en in droge toestand.

Xeramica

Door zijn speciaal productieproces, kan de Xeramica lichte natuurlijke onzuiverheden vertonen (lichte tinten van kleur, pigmentvlekken, minimale zwelling/deuk) afhankelijk van het lichtinval. De hieronder vermelde toleranties aan de kwaliteitsnormen en kunnen bijgevolg geen reden geven tot een klacht en/of omruiling.

Onderhoud: Xeramica® is niet poreus en kan dus niet worden beschadigd door onderhoudsproducten of solventen (bv. Thinner). Alle onderhoudsproducten mogen gebruikt worden. Gebruik een niet-metalen schuurspons.

De keuring moet gebeuren vanop armafstand, bij tafelhoogte en in droge toestand.

Xeramica

Xeramica® oak (old oak, smoked oak …) is een artisanaal product (dikte 12-13 mm) afgewerkt in combinatie met een hypermoderne machine. Dit kan leiden tot de volgende kleine onvolmaaktheden die eigen zijn aan het product (semi-artisanaal). Ze voldoen aan de kwaliteitsnormen en kunnen bijgevolg geen reden geven tot een klacht en/of omruiling.

Onderhoud: mag gereinigd worden met alle in de handel verkrijgbare onderhoudsproducten of solventen (bv. Thinner), zelfs met een niet metalen schuurspons.

De keuring moet gebeuren vanop armafstand, bij tafelhoogte en in droge toestand.

Onderhoud

Nieuwe, donkere kledij zoals jeans geven maken gemakkelijk vlekken op leder en skai. Gebruik Cif of nog beter Glass Clean die geen ammoniak of kwarts bevat. Denk eraan zo snel mogelijk na de vervuiling uw stoel of bank te reinigen of de vlek zal niet meer verwijderd kunnen worden.

Puur gebruiken. Na het aanbrengen, inwrijven met een doek of een borstel, dan afspoelen. Niet laten drogen in de volle zon (kan witte sporen achterlaten). Op delicate oppervlakken altijd proberen op een niet zichtbare plaats.

Matilux® glas kan inderdaad vlekken vertonen in natte toestand , die verdwijnen na opdrogen. Dit is een gevolg van het verzuringproces in productie. Dit  euvel trekt weg naarmate de tafel wordt gebruikt en gepoetst.

Voor dagelijks onderhoud kunt u een vochtig zeemvel gebruiken. Agressief vuil kan het best worden verwijderd met zachte gom of met Cif. Gebruikt u Cif, wrijf dan met een vochtig zeem tot alle Cif verdwenen is. Daarna goed afdrogen, nabehandelen met ledercrème om te voorkomen dat het leder uitdroogt door de agressieve Cif.

Schudden voor gebruik ,aanbrengen met spons, lichte vuilaanslag verwijderen door licht te wrijven. Hardnekkig vuil losborstelen en met doek verwijderen. Bij roestvrij staal met de structuur meewrijven. Naspoelen met schoon water.

Opmerking: Reinigt , beschermt en ontvet. Verwijdert zonder poetsen zelfs watervlekken uit glas, keramiek en roestvrij staal. Glas Clean kan U zonder gevaar in de buurt van  voedsel gebruiken. Vorstvrij bewaren.

Bij ingebruikname: het frame in rvs behandelen met Inox-Clean.

Dit product op een droge doek of keukenpapier aanbrengen en hiermee de droge oppervlakken inwrijven. Dit product reinigt en onderhoudt rvs, legt een waterafstotende film en voorkomt vingerafdrukken. Bij eventuele kleine krasjes kunt u met behulp van het bijgeleverde schuurmatje de krasjes uitwrijven. OPGELET: enkel wrijven in bewegingen in de schuurrichting van het rvs! Maak geen cirkelvormige of dwarse bewegingen.

Dosering: onverdund gebruiken.